Femkamp uden ridning?

Efter den uheldige eksponering af femkamp-ridning ved OL i Tokyo nedsatte det internationale femkampforbund UIPM en arbejdsgruppe, der skulle kulegrave situationen.

Til alles overraskelse resulterede dette arbejde i, at UIPMs præsident besluttede at fjerne ridedisciplinen helt fra moderne femkamp. UIPMs ledelse påkalder sig en ”Force Majeure” og har truffet den radikale beslutning helt uden at konsultere andre.

Moderne Femkamp Danmark mener, ligesom en lang række andre nationale forbund, at det er en forkert og ulovlig beslutning.

UIPMs ledelse har haft rigtig mange år til at gribe ind over for dårlige ridekundskaber, der kulminerede med en alt for dårlig ridestandard ved dette års OL. Med en hændelse, der helt overskygger de mange gode ryttere verden over.

Moderne Femkamp Danmark har sammen med en lang række andre lande insisteret på, at den ifølge UIPM-statutterne ulovlige belslutningstagning bliver omstødt, og at kongressen retmæssigt bliver det forum, hvor sådanne beslutninger tages. Se vedlagte brev.

Vi har derudover via et engelsk advokatfirma med speciale i at føre retssager i sportens verden, anmodet UIPM om, inden d. 17.11, at meddele, at man frafalder den famøse beslutning.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.