Fra 2024: Femkampstævner afviklet på 2 timer

Hvor moderne er “Moderne Femkamp” egentlig?

Moderne femkamps udvikling

Moderne femkamps udvikling. Klik for stort billede.

Siden Moderne Femkamp for første gang var med ved de olympiske lege i 1912, har sporten gennemgået en lang række ændringer. Senest i en tid hvor nye sportsgrene presser på og tilgangen til sport ændres i hurtigt tempo, har det internationale forbund UIPM  gennemført ændringer for at tilpasse sig den generelle udvikling.

For første gang i den olympiske historie bliver hele den moderne femkamp i Tokyo 2021 gennemført på ét sted – et stadion opbygget til netop dette formål. Men også mange mindre ændringer er indført. De kan udlæses af billedet over udviklingen.

Og for 2024 kan vi se frem til at hele femkampkonkurrencen bliver gennemført på mindre end 2 timer, 120 minutter! Det vil være temaet de næste år, og atleter kan forberede sig på, at der for fremtiden skal løbes 4 x 600m som en af ændringerne.

Laser-Run, som er de kombinerede sidste to discipliner i femkampen, høster gradvist større og større popularitet, også blandt uindviede ‘fler-kæmpere’. Vi håber på en massiv rekruttering af talenter i den sammenhæng. Fler-kamp er populært, også for begyndere og familier.

Følg med på vores Facebook-side for mulig deltagelse og events.

Dette indlæg blev udgivet i Internationalt - UIPM, OL. Bogmærk permalinket.