Mobil skydebane til stævner og events

MFD har en mobil skydebane med den mest moderne form for elektronisk skydning. Den bliver brugt til afvikling af vores egne konkurrencer og kan lejes til alle arrangementer, hvor riffel- eller pistolskydning indgår.

Det har tidligere været forbundet med en del besvær at etablere skydebaner med luftpistoler i forbindelse med lokale arrangementer. Det er det ikke mere. Klubberne kan leje den mobile skydebane – og der medfølger en instruktør fra MFD.

Pistolerne er elektroniske, sådan som de skal være det til internationale stævner. Det er ikke den laser-teknologi, som det internationale forbund anvender, men en mere kendt og gennemprøvet IR-teknologi (infrarød), der har været brugt af andre sportsgrene i en årrække.

Da pistolerne er helt ufarlige, kræver de ingen sikkerhedsforanstaltninger og kan bruges af alle aldersgrupper.

Pistoler og rifler

Nøjagtigheden i IR-systemet overgår luftskydning med standardpistol.  MFD har indkøbt 10 IR-pistoler og 10 biathlon IR-rifler. Der er derudover mulighed for at bruge det, vi kalder Barrel Replacement Units, der kan forvandle en luftpistol til en elektronisk pistol. Vi har lige nu kun til Steyr LP10 pistolen, men man kan bestille til andre typer, som Morinini 162, Walter og et par mere.

Den opstillede bane har 10 standpladser. Den består af to halvdele med hver fem, så man kan i princippet enten opstille en ti-positions bane eller to fem-positions baner, endda på forskellige steder. Banen betjener det, der svarer til 10 meter luftpistol eller 10 meter biathlon. Det betyder, at skivernes størrelse er tilpasset denne afstand – biathlon skydes normalt på 50 m.

Banen er opstillet ca. 16 meter bred (10 standpladser). Standpladserne er overdækkede og skygget for sol og regn. Skivevæggene er ligeledes overdækkede. Hver standplads har en personlig træfnings-monitor, som betjenes af den enkelte skytte.

IR-systemt udmærker sig ved, at man kan justere træfningsområdet, så det på den måde bliver optimalt for begyndere.

For booking, yderligere information og forespørgsel om leje, kontakt Benny Elmann-Larsen.


Klik på ovenstående for at få en lille demonstration af skydebanens opstilling og brug. Fotos fra et PR-arrangement i Helsingør og et stævne i Vordingborg.

Se også siden om elektronisk skydning.