Hvordan kommer jeg igang?

I hvilke klubber kan man træne?
Alle klubber, der udfører en af vores basisdiscipliner, er klubber, hvor man kan træne. Din lokale svømme-, ride-, fægte-, skyde- eller løbeklub behøver ikke at have en formel forbindelse til Danmarks Moderne Femkampforbund.

Det er din træning og dine evner det drejer sig om. Hvis trænerne i din lokale klub ønsker viden om moderne femkamp, er de velkomne til at henvende sig til DMF.

I hvilke klubber kan man lave femkamp?
Under menupunktet Klubber finder du klubber, der har specielt fokus på moderne femkamp. De er medlem af femkampforbundet og ved, hvordan man planlægger sin femkamptræning.

Hvordan træner man til femkamp?
Det geniale i femkamp er, at gode og mindre gode discipliner udjævner hinanden. Du kan altså kompensere for en lidt svag disciplin ved at være super-god i en anden. Du vælger de discipliner, du vil starte med, mindst to, og kører på. Du konkurrerer med dig selv, såvel som med andre.

Moderne Femkamp benytter et pointsystem til at omsætte præstationer i de fem discipliner til sammenlignelige point. En score på 250 point pr. disciplin anses for at være den meget gode præstation. Se pointtabellerne.

Du vil hurtigt få appetit på at forbedre dit totale pointtal, samt at sammenligne dig med andre.

Hvordan melder jeg mig til mangekamp?
Hold øje med kalenderen her på hjemmesiden. Vi annoncerer træningsstævner, træningslejre (i Sverige), ranglistestævner med mere. Hold især øje med Laser-Run, hvis du er ny.

Du kan tilmelde dig on-line, eller henvende dig til den nævnte kontaktperson. Ofte behøver du blot møde op i god tid inden det annoncerede starttidspunkt.

Velkommen til mangekamp!


Læs mere om femkamp: