DM 2014: Stort og en stor succes

Danmarksmestrene i moderne femkamp 2014

Danmarksmestrene i moderne femkamp 2014: Pernille Svarre og Troels Antvorskov

De danske mestre i moderne femkamp 2014 er fundet. Pernille Svarre vandt hos damerne og Troels Antvorskov hos herrerne. På de følgende pladser kom Line Grubak og Mia Emborg, og hos herrerne Benjamin Jørgensen og Tobias Jørgensen.

Det var ikke Pernilles første DM… Men første gang, at både hun og Troels konkurrerede i det kombinerede format i løb og skydning.

DM blev afviklet ved Garderhusarregimentet (GHR) på Slagelse Kaserne, som resultatet af et solidt samarbejde i forberedelsen og gennemførelsen mellem Slagelse Garnisons Idrætsforening (SLGI) og DMF.

Slagelse Kaserne er på en måde det rigtige sted, da Moderne Femkamp har sin oprindelse i den militære idræt og ikke mindst med involvering af ridetraditionen og militære heste.

DMF og det militære idrætsforbund DMI har siden 2011 haft et tæt samarbejde, og ambitionen har bl.a. været at skabe et fundament for samarbejdet med hesteeskadronen ved GHR, da man her naturligt råder over unge talenter fra rideverdenen, som samtidig gennemgår betragtelig fysisk træning.

Men samarbejdet omkring dette års DM er specifikt et resultat af SLGIs erklærede ambition om at spille en rolle i udviklingen af Moderne Femkamp, hvilket er et kærkomment initiativ. Vi håber, at dette er starten på et kontinuert tæt samarbejde omkring at tilbyde moderne femkamp, samt at finde nye energiske talenter, der kan bære sporten fremad.

Hjælperne

De var klar i ridehallen ved solopgang – senere med stopurene ved basinkanten – og hjalp også ved skyde-løbe-disciplinen til efter solnedgang: Hjælperne fra GHR og SLGI.

Endelig skal de tjenestegørende på Slagelse Kaserne, der valgte at bruge en fridag på at hjælpe os, have en speciel tak. De strålede af vilje til at tage initiativ og hjælpe, også efter mørkets frembrud – et udtryk for den afgørende betydning frivillighed har for vores idræt.

Mange tak til alle for et fantastisk stævne!

Benny

Resultaterne kan downloades her (2.version, 8/10-2014)

Herre 5-kamp.

Herre 5-kamp. Guld: Trols Antvorskov. Sølv: Benjamin Jørgensen. Bronze: Tobias Jørgensen.

Damer 5-kamp.

Damer 5-kamp. Guld: Pernille Svarre. Sølv: Line Grubak. Bronze: Mia Emborg

Herrer 4-kamp. Seniorregler.

Herrer 4-kamp. Seniorregler. Guld: Riian Søndergaard.Sølv: Anders Lindahl. Bronze:Lars Villas.

Damer 4-kamp. Mastersregler.

Damer 4-kamp. Mastersregler. Guld:Katrine Conrad. Sølv: Karen Bell. Bronze: Karina Wøbbe.

Ungdom C, drenge.

Ungdom C, drenge. Guld: Mads Aagaard. Sølv: Tobias Jeppesen. Bronze: Bjørn Simonsen.

Dette indlæg blev udgivet i DM, Forbundsmesterskaber. Bogmærk permalinket.