DMFs nye elite: Første internationale konkurrence

Mia Emborg og Elise Bangert

Mia Emborg og Elise Bangert

De to senior-femkæmpere, Mia Emborg og Elise Bangert, deltager i deres første større internationale konkurrence i Schweitz d. 23. marts 2014. Denne konkurrence vil være den første test af, hvad de sidste godt 18 måneders hårdt arbejde med at blive femkæmper har bragt, og starten på en konkurrencesæson, som byder på flere af slagsen.

Ifølge DMFs 4-års udviklingsplan, der startede umiddelbart efter OL 2012 i London og sigter på OL 2016, skal der deltages internationalt første gang i dette forår. Også på dette punkt gennemføres planen.

Både Mia og Elise er kommet ind i moderne femkamp med en baggrund som ryttere, og er i den mellemliggende tid blevet habile fægtere, som resultat af meget målrettet træning. De er derudover rigtig gode pistolskytter, ikke mindst på basis af den mulighed for tør-træning hjemme, femkampforbundets elektroniske skydesystem tilbyder.

Året 2014 er dedikeret til de fysiske discipliner, svømning og løb, med henblik på fra sæsonen 2015, hvor kvalifikationsperioden til OL 2016 starter, at være optimalt rustet til at score point på verdensranglisten.

 


On-Sport lavede i maj et portræt af Elise Banger:

Dette indlæg blev udgivet i Elite. Bogmærk permalinket.