Første internationale konkurrence: Bestået!

Ridning i regnvejr

Ridning i regnvejr

Swiss Women International er en konkurrence vi traditionelt bruger til at opstarte nye elitefemkæmpere. Niveauet er passende og atmosfæren er generøs. Endelig er specielt ridningen en god test: Hestene er gode, men skal rides.

Svømning var dagens første disciplin, lørdag d. 22. marts, med opvarmning kl. 07:20 og med alle heats afviklet inden kl. 08:00. Derefter afgang med ‘femkampbussen’ til ridning, der traditionelt for denne konkurrence finder sted i Nationales Pferdezentrum (NPZ) Bern, hvor mere end 300 kvalitetsheste er opstaldet. Et ridecenter med lange traditioner og uendelig hesteerfaring.

Fra ridningen og regnvejret, som desværre gjorde den disciplin noget mindre behagelig, gik turen så til fægtehallen, med start kl. 12. Og endelig afvikledes den afsluttende dobbeltdisciplin Combined Event – kombineret løb og skydning – igen på NPZ, hvor et 300-mands partytelt sørgede for rolige og tørre forhold til skydning, og hvor man efter hver skyde-serie løb ud gennem den ene ende og kom tilbage i den anden ende efter at have tilbagelagt 800 meter. Alt i alt et excellent arrangement.

Skydning i Swiss International

Swiss Women International havde deltagere fra Ungarn (6) Italien (5) England (5) Irland (5) Litauen (3) Canada (2) Holland (1) Finland (1) Schweitz (2) og Østrig (1) og Danmark (2), ialt 33 deltagere. Udover verdensmesteren i Ungdom A 2013 Leva Sarapinaite, deltog tre damer, der ligger bedre end plads 50 på verdensranglisten lige nu.

De danske deltagere svømmede som forventet, selvom der var lagt op til en større personlig rekord fra Mia, end det trods alt blev til. Forskellige småuheld kostede Mia sekunder, som ellers ville have tilladt hende at klippe en ordentlig bid af hendes PR. Men klippet blev der.

Elise, som læser i Brugge (B) for tiden, tangerede sin egen bedste tid. Det var vi forberedt på, fordi hun er hårdt presset på tid og ressourcer hvor hun er. Hun skal selv tage hånd om al træning, uden megen vejledning. Men tilfredsstillende alt taget i betragtning, og overordnet imponerende, at hun klarer at holde sammen på både studie og tilstrækkelig træning langt væk hjemmefra.

Damerne viste begge deres ride-erfaring, derved at de trods udfordringer kom igennem banen med tilfredsstillende resultat. En dobbeltkombination 7A-7B havde i prøvespringningen givet et antal heste problemer, og Mia måtte da også have fat med den store ske, for at komme igennem denne, efter et stop på 7A – godt og erfarent redet. Mias lidt vanskelige hest gik to 0-runder efter Mias kvalificerede præstation i første runde.

Fægtningen var 3. disciplin. I forhold til modtandernes styrke og den erfaring danskerne kom med, er resultatet acceptabelt. Og derudover bedømmes det, at der skal meget lidt til for at opnå et endog meget bedre resultat i det forum, vi konkurrerede i. Der er gode takter hos de to damer, interessante og til dels forskellige talenter hos dem begge; dynamik, vilje og evne til at lytte og tilpasse. Dette lover godt for kommende konkurrencer, og vi har høstet uvurderlig erfaring denne gang.

DMFs eliteudvalg vil nu kigge på hvad der videre skal ske mht. konkurrenceaktiviteter hen over foråret, hvor det er optimalt at have denne, relativt tidlige konkurrence som basis for en potentielt meget spændende sæson.

— —- — —-

Se resultatlisten fra stævnet.

Dette indlæg blev udgivet i Elite, Stævner/konkurrencer. Bogmærk permalinket.