Nye regler for Combined Event

Combined Event fra OL 2012

Fremover skal der skydes fire gange i den kombinerede disciplin

Den internationale femkampunion (UIPM) har på sin kongres netop vedtaget at justere den kombinerede løbe- og skydedisciplin, Combined Event (CE). Der skal nu skydes og løbes fire gange, til gengæld sættes løbedistancen ned til 800 meter.

I dag er formatet tre gange skydning til fem træffere, afvekslende med tre gange 1.000 meter løb. Nu skal der skydes fire gange og løbes fire gange. Den maksimale tid, man må bruge til de fem træffere, sættes ned fra 70 til 50 sekunder.

CE blev vedtaget på UIPM-kongressen i Guatemala for fire år siden, og har været en meget populær ændring, som har øget spændingen i det endelige udslag i femkampen.

Mere fokus på skydningen

Ideen er at gøre skydningen mere afgørende og øge spændingen. Den danske delegation anførte et ønske om at gøre skydningen mere krævende, så man tvinger skytten til at bruge mere tid på skydestandpladsen. Det er håbet, at en sådan tilpasning kan indføres måske allerede næste år.

Adspurgt om atleternes holdning, fremhævede deres repræsentant ved kongressen netop dette aspekt som noget, atleterne ønskede ændret – at man skulle overveje at gøre skydningen sværere, for igen at tilgodese den excellente skytte.

I den store sammenhæng får den nu indførte ændring ikke den store betydning, da man kommer til at løbe 3.200 meter i alt i forhold til 3.000 meter nu. Men i og med at den enkelte løbedistance bliver reduceret, ser vi endnu en skridt nedad på mellemdistancen, hvilket vil betyde at vi skal til a finde en ny balance mellem løbehastighed og udmattelsesgrad i forbindelse med skydningen.

En spændende ny udfordring, må konklusionen være!

Benny Elmann-Larsen

Læs mere om UIPM-kogressen i Buenos Aires, 19-21/10 2012

Dette indlæg blev udgivet i Internationalt - UIPM, Laser-Run (Combined event). Bogmærk permalinket.