Ungdomsskole-mesterskab i moderne femkamp

medaljevindere kvinder

De tre vindende femkæmpere: Thilde Bæk Nielsen (bronze), Kristine Walløe Salomon (guld) og Cecilie Kjøller (sølv).

Det første danske ungdomsskole-mesterskab i moderne femkamp, 4-kamp samt Kombinations-3-Kamp blev afholdt onsdag d. 6. juni 2012 mellem Lundby Efterskole og Brøderup Ungdomsskole. 21 unge dystede i mangekamp. Brøderup vandt årets multisport vandrepokal.

Af Erik Pock & Peter Aagard, Fægteklubben Trekanten Vordingborg

Vært for konkurrencen var i år Brøderup Ungdomsskole, der sammen med Fægteklubben Trekanten Vordingborg stod for gennemførelsen af de mange konkurrencer/discipliner for de unge multisports-elever.

Eleverne har i årets løb fået undervisning og træning i fægtning, skydning, svømning, løb og ridning, organiseret af Fægteklubben Trekanten Vordingborg med opbakning fra Dansk Fægteforbund og Danmarks Moderne Femkampforbund.

Kombinations-3-kamp (K3K) består af den kombinerede disciplin løb & skydning, plus én af de øvrige femkampdiscipliner: svømning, ridning eller fægtning. 4-kamp er moderne femkamp uden ridning.

Næsten fejlfri ridning

Flot ridning fra alle deltagere

Brøderups ridelærer John Hvalsøe Saul havde bygget banen og trænet Brøderups skoleheste og flere af sine egne rideskoleheste til konkurrencen. Ridelærer Lars Birkedahl Henriksen fra Lundby Efterskole var overdommer.

I moderne femkamp trækker deltagerne lod om hestene og har 20 min. opvarmning inklusiv prøvespringning af hesten – inden gennemridning af banen med 10 spring, heraf en dobbelt kombination.

Rytterne var alle særdeles erfarne og dygtige ryttere, der på den fremmede hest gik banen sikkert igennem med få nedslag og ingen refuseringer. Flot ridning af alle.

Kombineret løb og skydning

Der skydes med elektronisk udstyr

Den kombinerede løbe/skyde-konkurrence blev afviklet på en 10 meter skydebane opstillet i skolens idrætshal, hvor deltagerne skulle ramme fem træffere og derefter løbe 1 km på en rundbane udenfor idrætshallen. Dette skulle gøres to gange.

Hurtige løb gav gode point

Skydningen blev gennemført med enhåndsfatning på pistolerne, der havde infrarød-træffer markering.

Konkurrencen blev fulgt af skolens elever med kraftig bifald og opmuntring til de enkelte deltagere – der kvitterede med nogle flotte præstationer og fine pointtal til de bedst placerede.

Pointene blev beregnet ud fra den internationale pointskala for ungdom B. Målskiverne var dog indstillet, så det var lidt nemmere at få en træffer end efter de internationale regler.

Svømning i Præstø

Svømmedisciplinen blev afviklet i Bosei svømmehal ude for Præstø. Her blev anvendt reglerne for ungdom C, det vil sige 100 meter fri svømning.

Der blev svømmet 100 meter fri

Fægtning og mere fægtning

Fægtningen til Kombinations-3-kampen (løb/skydning + fægtning) og til konkurrencen i 4- og 5-kamp blev en hård omgang med mange trestødskampe, da alle deltagerne skulle fægte mod hinanden.

Sidst på aftenen blev der desuden fægtet i en drenge- og en pigeklasse i Dansk Fægteforbunds fægtekonkurrence på fem stød, hvor der blev vist flot og effektiv fægtning af alle – efter en lang vinters fægtetræning på Lundby og Brøderup skolerne.

Fægteklubben Trekanten Vordingborgs unge fægtere fik deres ilddåb som myndige og korrekte dommere i de spændende kampe. Vinterens træning er gennemført med coaching fra klubbens diplomtrænere Peter Aagard og Erik Pock.

Fire musketerer

Vi håber eleverne vil udnytte Dansk Fægteforbunds tilbud om et tremåneders gratis medlemskab af den lokale fægteklub til efteråret.

Brøderup fik pokalen

Det var en helt igennem super dag på Brøderup, hvor værtsskolen vandt Multisport Vandrepokalen for sæson 2011/12 med det højeste samlede pointtal for de tre bedste atleter i alle konkurrencerne.

Medaljevindere i 4kamp

Vinderne i 4-kamp på herresiden: Nikolaj Kruuse (bronze), Mads Kofoed Hansen (guld) og Sebastian Turka Brink (sølv).

Se den samlede resultatliste fra stævnet, hvor man også kan se resultaterne for den kombinerede disciplin (biathlon), for K3K (SVØM, FÆGT og RID), for 4-kampen og fuld moderne femkamp.

Tak til Brøderup Ungdomsskole ved viceforstander Kaper Luffe, samt Lundby Efterskole ved idrætslærer Henrik Rønnow Rysse og ridelærer Lars Birkedahl Henriksen.

Vi glæder os allerede til at træne de nye elever på hold 2012/13 og til at se, hvor gode tre-fire-femkæmpere, de kan blive til. Måske en start på en dansk og international elitekarriere i den olympiske sport moderne femkamp?

Dette indlæg blev udgivet i Kombinations-3-kamp, Resultater, Stævner/konkurrencer. Bogmærk permalinket.