Rideklubber dystede i løb og skydning

Landsfinalestævne 2012

Landsfinalestævne 2012

Som en del af det travle konkurrenceprogram ved Landsfinalestævnet på Vilhelmsborg i weekenden 30.6-1.7, fik fem rideklubber tid til at få en smagsprøve på, hvordan man laver Kombinations-3-Kamp (K3K).

Fælles for alle K3K variationer er, at man skal gennemføre den kombinerede skyde- og løbedisciplin – som så kombineres med ens oprindelige disciplin. For de fem klubber vil det handle om ridning. Andre K3K varianter er K3K-SVØM og K3K-FÆGT. Moderne Femkamp indeholder  alle disse discipliner.

DMFs mobile, elektroniske skydebane var stillet op på Wilhelmsborg. Hver af de fem klubber stillede med et 10-mands hold. Det vindende hold var det hold, der tilsammen brugte mindst tid, når man lagde alle tiderne fra de 10 holddeltagere sammen.

Kort løbedistance

Ved denne lejlighed var løbedistancen kun 250 meter pr. omgang. Man skyder og løber tre gange. Men ikke desto mindre følte disse tapre ryttere, hvad det vil sige at skulle kunne ramme skiven efter en eller flere løbeomgange.

Normalt vil distancen være 500 meter for ungdom op til 15 år, og 1000 meter derover.

Jordrup suveræn vinder

De fem klubber kæmpede bravt, men Jordrup Omegns Rideklub var ikke til at slå. Tilsammen brugte de 11 minutter mindre end hold nr. 2, som blev Hesselrød Rideklub.  På de følgende pladser kom henholdsvis Nordøstsjællands Rideklub, Bellingegård Sportsrideklub og sidst Harridslev Rideklub.

Se de individuelle resultater og placeringer nederst på siden.

Det var første gang, at rideklubberne stiftede bekendtskab med 3-kampens discipliner i en større konkurrencesammenhæng,  som det første skridt henimod et samarbejde mellem Dansk Rideforbund og Danmarks Moderne Femkampforbund. Dette taget i betragtning var indsatsen formidabel, og vi regner med at alle næste år til Landsfinalestævnet vil være toptunet til konkurrencen, som uden tvivl vil have mange flere deltagere.

En stort tak til alle der deltog og gav deres bedste!

/  Benny

Resultaterne fra stævnets CE-konkurrence

Resultaterne fra stævnets combined event konkurrence

Dette indlæg blev udgivet i Laser-Run (Combined event), PR, Stævner/konkurrencer. Bogmærk permalinket.