Danmark første femkamp-land i verden, der tager “laser” skydning i brug

Elektronisk pistol

I kommende weekends 24 timers Multisport-event i Vordingborg bruger og demonstrerer Danmarks Moderne Femkampforbund (DMF) et nyt system til ammunitionsløs skydning.

Ved de netop afholdte Youth Olympic Games (YOG) i Singapore blev et tysk baseret laser-skydningssystem afprøvet i Moderne Femkamp med success. Formanden for DMF, Benny Elmann-Larsen var leder af den arbejdsgruppe under den internationale femkampunion, UIPM, der skulle varetage definition og udvikling af et elektronisk skydesystem til Moderne Femkamp.

YOG blev brugt som test begivenhed og det rapporteres at have været en success.

Det andet kandidat system fra firmaet Eko Aims i Finland, som Danmark indledningsvis har valgt at anskaffe til nationalt brug, er baseret på infrarød teknologi men fremstår udadtil i al væsentlighed identisk med det der er testet i Singapore – dog med en væsentlig forskel i anvendt lysteknologi. Det finske system indebærer umiddelbart en række fordele i forhold til det tyske, og det er baseret på meget lang erfaring med teknologien, mens det tyske system er en nyudvikling.

UIPMs kongres skal nu i November tage stilling til hvad der videre skal ske i udviklingen samt hvilket system der i den sidste ende skal vælges. Dette valg vil blive baseret på en lang række kriterier, såsom pålidelighed, robusthed, og ikke mindst sikkerhed i brug.

Til weekendens begivenhed inviteres alle interesserede til at deltage og/eller at komme og kigge. Meld venligst interesse på benny@femkamp.dk så vi kan afsætte resourcer til en demonstration.

Dette indlæg blev udgivet i Skydning. Bogmærk permalinket.