Årets NM en tynd kop te…

NM 2010Agnete Høyer profiterede af fravær af stort set alle gode nordiske femkæmpere til årets NM i Kalmar, Sverige. Agnete er stadig en meget ung femkæmper, og at hun skulle score en NM sølvmedalje i sin første fulde femkampkonkurrence, var der vist ingen der havde ventet.

De sidste mange år har hovedparten af de nordiske femkæmpere – med få undtagelser – været at finde i junior og yngre klassser, hvorfor sidste års nordiske mester i Helsingør – for både junior og senior klassen –  da også var den finske junior Laura Salminen.

Når så NM 2010 var lagt sådan at Junior EM i Portugal startede mandagen efter NM weekenden, var det ikke nogen kæmpe overraskelse, og dog alligevel … at ingen af de gode juniorer deltog i NM, men sandsynligvis var i Portugal til JEM eller i det mindste på vej dertil.

Resultatet var det tyndeste NM i mands minde, men samtidig en opmuntrende ting for Agnete og Lydia Malmgren, som var taget til Kalmar for at prøve kræfter med de mere erfarne – som altså i al væsentlighed glimrede ved deres fravær.

Nu er Moderne Femkamp et langt stykke af vejen i hovedsagen en konkurrence med sig selv, og Agnete kunne således flot skære 5 sekunder af hendes personlige rekord i 200 m svømning. Derudover scorede hun meget præsentable 748 point i fægtning, hvor Lydia scorede 692, eller to sejre mindre, og endelig aflagde hun et udmærket ridt med en enkelt nedrivning, som gav 1180 point i ridedisciplinen.

Lydia deltog ikke i ridning, men i de resterende 4 discipliner.
For begge var det utvivlsomt en meget stor oplevelse, og sikkert en stimulus til forbedring i de svage discipliner. Med sine kun 14 år har Agnete tiden for sig, og man må sige at det allerede ser ganske godt ud.
Lydia er med sine nylige 20 år (fyldte 20 fredag d. 21.maj) en ihærdig junior kæmper, som stædigt hænger ved og gør en stor indsats for at forøge sin kapacitet. Begge ønskes tillykke med resultaterne, her hvor sæsonen stadig er ung.

På herresiden blev Johan Aldmo, Sverige, udråbt til nordisk mester 2010 med 4856 point.  Johnny Reichwald, Sverige, fik sølv med 3654. Hos damerne blev Camilla Frisk, Sverige, udråbt til ny nordisk mester – både junior og senior – med 3688 point. Agnete Høyer, Danmark, fik sølv med 2784 point og Hanna Sjögren bronze med 2592 point. Lydia Malmgren, Danmark, fik 1104 point for sine fire discipliner, og dermed bronze for juniorer.

Dette indlæg blev udgivet i NM, Resultater. Bogmærk permalinket.