Tre dages femkamp ved OL i Rio

Rio-logoSå blev den olympiske flamme tændt I Rio, og fra den 18. til den 20. august dyster de sande olympiske atleter, femkæmperne.

Torsdag den 18. august lægges ud med fægtning. Kvindernes starter kl. 10:30 (15:30 dansk tid), mændene kl. 14:30 (19:30 dansk tid).

Fredag den 19. august afvikles kvindernes finaler. Der svømmes fra kl. 12:00 (17:00 dansk tid). Derefter rykker man over på Deodoro Stadium, hvor resten af disciplinerne afvikles. Kl. 14:00 (19:00 dansk tid) afvikles bonusrunden i fægtning, halvanden time senere er man klar til ridning og kl. 18:00 (23:00 dansk tid) afsluttes med den kombinerede event, løb og skydning.

Lørdag den 20. august følger mændenes finaler efter samme tidsplan.

Bonusrunden i fægtning er en ny komponent, der har været brugt i sæsonens Word Cup stævner. Det er en knockout-runde på én pist, opstillet på det stadion, hvor der bagefter rides, løbes og skydes. Sportsligt har indslaget måske ikke den store betydning, men det er publikums- og tv-venligt – i modsætning til det organiserede kaos ved den traditionelle alle-mod-alle-turnering.

Bonusrunden indledes med en kamp mellem de to fægtere, der blev rangeret dårligst i alle-mod-alle-turneringen. Vinderen bliver på pisten og møder den tredjesidst rangerende – og så fremdeles. Den bedst rangerende fægter kan altså højst vinde én kamp i bonusrunden, hvor hver vundet kamp giver ét point.

Du kan se en bonusrunde afviklet på videoen fra World Cup finalen i maj, sammendraget af bonusrunden starter ved 8:30.

Der deltager 36 mænd og 36 kvinder i OL-femkampen. De repræsenterer I alt 27 nationer. Deres resultater kan følges løbende på OL’s officielle side: www.rio2016.com/en/modern-pentathlon

Illustration fra www.rio2016.com

Illustration fra www.rio2016.com

Dette indlæg blev udgivet i OL. Bogmærk permalinket.