Nordisk Mesterskab flytter til Sverige og Finland

De finske piger vandt NM 2009

Det lykkedes hverken Rikke Hjort Jensen eller Troels Antvorskov at genvinde deres Nordiske Mesterskaber fra sidste år under årets NM der afholdtes på LO Skolens ejendom i Helsingør og på Nygaard Rideskole, med svømningen i Helsingør Svømmehal.

Troels førte konkurrencen efter de tre første discipliner, fægtning, svømning og ridning, efter en excellent og overlegen disciplinsejr i lørdagens fægtning i Helsingørhallen.

Troels tabte kun 8 af the 30 kampe og scorede 1028 point foran nr. 2, fægtning, Michael Brandt fra Sverige, der endte med 20 sejre. Forspringet til Brandt efter ridningen var svundet lidt ind til 18 point, svarende til et startforspring på kun et par sekunder før den afsluttende Kombinerede Disciplin, løb og skydning (princippet som i Biathlon).

Den erfarne Brandt kom før i mål end Troels, hvilket dog ikke var nok til at tage mesterskabet, da en anden svensker, junioren Wilhelm Lombach kom bagfra og overhalede Brandt og vandt med en margin på 20 sekunder ned til Brandt, efter at ligge nr. 3 i det nordiske felt efter 3. disciplin. Afslutningen var således spænding indtil målstregen var passeret.

Rikke præsterede en ganske god fægtning og endte der i den bedste halvdel. Hun svømmede derefter op til sit bedste i år, og aflagde en præstation i ridedisciplinen, der nok er den bedste vi har set i år, med kun en enkelt fejl. Rikke har gennem hele sæsonen været en stabil rytter og har haft klar profit i den disciplin i forhold til hendes konkurrenter i årets konkurrencer.

Med en 5.plads efter de første tre discipliner startede Rikke med rimelige muligheder for at genvinde NM, men i den Kombinerede Disciplin, specielt i skydedelen var det ikke Rikkes dag, selv om hun dog avancerede en plads i feltet og endte som nr. 4 i NM konkurrencen.

Den finske pige Laura Salminen viste kolossal styrke i løbet og koncentration i skydningen, som hun i hver af de tre skydeomgange afviklede næsten uden fejl, og avancerede fra en 5. plads i kampen om det Nordiske Mesterskab, til Nordisk Mester og blev samtidig vinder af den Kombinerede Disciplin, foran den stærke tyske junior dame Annika Schleu, som hun slog med 23 sekunder i mål.

På de følgende 2 pladser fulgte ligeledes finske piger, juniorerne og tvillingerne Dagny og Eevi Bengs.

Mens dameklassen for over halvdelens vedkommende var juniorer, var der ud af de 16 mandlige konkurrenter kun to juniorer. Derfor blev svenske og meget talentfulde Wilhelm Lombach uden konkurrence Nordisk Juniormester, og tog tillige som sagt seniormesterskabet.

Det Åbne Nordiske Mesterskab blev på damesiden vundet af den stærke tyske junior Annika Schleu, og på herresiden af ligeledes tyske junior Christopher Link, begge fra Berlin Moderne Femkamp. Link vandt med et pointtal der lover en lys femkamp-fremtid for denne kun 20-årige berlinske ungersvend.

Konkurrencen havde deltagelse af hold fra Argentina, Danmark, Finland, Portugal, Sverige og Tyskland. Skivesystemet til den Kombinerede Disciplin blev opsat af et Ungarsk teknikerhold.

Dette indlæg blev udgivet i NM, Resultater. Bogmærk permalinket.